Zwangerschaps Yoga

Zwangerschapsyoga is hathayoga voor zwangere vrouwen. Het verbetert je conditie en is een goede voorbereiding op de geboorte van je kindje.

 

In de lessen wordt aandacht besteed aan de beheersing van je adem, het soepel en sterk maken van je lichaam, ontspanning en vertrouwen in je lichaam en innerlijke kracht.

De lessen zijn praktisch. Ze zijn gericht op het ervaren, ontdekken en beleven van je zwangere lichaam en helpen je bij de voorbereiding op de bevalling.


Er lopen drie thema`s als rode draad door de lessen: ontspanning & overgave, adem & concentratie en adem & kracht.
Je leert je te ontspannen en overgeven aan het moment, je aandacht te richten naar daar waar het nodig is en te doen wat je moet doen zonder dat het je uitput.


Het bekken en de bekkenbodem krijgen veel aandacht. Je leert verschillende houdingen aan om de weeën op te vangen. Verder besteden we aandacht aan baarhoudingen en aan perstechnieken.

 

Je kunt met de lessen starten vanaf de 14e week van je zwangerschap en meedoen tot vlak voor de bevalling. De lessen zwangerschapsyoga worden gegeven bij Ananda Yoga in Hilversum op de maandag, dinsdagavond en donderdagavond.

 

Aan het eind van elke maand is er gelegenheid voor de partners om mee te doen, dit kan ook een andere betrokkene zijn, iemand die jou gaat ondersteunen, bijvoorbeeld je moeder, zus of vriend(in). Je partner leert hoe jij of zij jou op een praktische manier kan bijstaan met onder andere ontspannings-oefeningen en massages.

 

Wil je meer informatie en/of heb je vragen stuur me dan even een App-je, sms-je of mailtje.