Wie ben ik?

Beltane is;

'het feest van de bloesem, waarbij gevierd wordt dat alles uit elkaar spat van vruchtbaarheid en vreugde' en vindt plaats in de nacht van 30 april op 1 mei.
Beltane is een prima moment om goede voornemens, plannen en ideeën in daden om te zetten.
Dat vreugdevolle gevoel, dat feest van ontplooiing en vruchtbaarheid spreekt me erg aan en daarom heb ik destijds (2006) Beltane als bedrijfnaam gekozen.

 

Jouw Beltane kun je op elk moment vieren, het moment wat je zelf kiest! 

Met Beltane heb ik al veel mensen mogen ontmoeten met levensvraagstukken in de breedste zin van het woord.
Ik bied je steun en kracht en help je te kijken naar wat je kunt doen om die vruchtbare zaadjes, die jouw mogelijkheden zijn, te laten groeien.
Ik doe dat met liefde, aandacht, respect, humor, gesprek, yoga en aanraken.

De mens achter........

Mijn naam is Marina van Alten.

Ik ben in 1962 geboren te Amsterdam.

Ik woon sinds februari 2007 in Bussum, ben Moeder van 3 kinderen en Oma.

 

Je ontmoet in mij een creatief, optimistisch, vrijdenkend, praktisch, zorgzaam en luisterend persoon.

Ik houd van mensen.

Ik houd ervan mensen te zien groeien en ontplooien.

 

Yoga:

 

Sinds mijn 17e beoefen ik regelmatig Yoga en de laatste 10 jaar intensiever. Nadat ik 2 maal in India ben geweest als vrijwilliger, ben ik me gaan verdiepen in de Ayurveda en Yogafilosophie. In 2013 ben ik gestart met de opleiding tot yogadocent, bij Saswitha in Bilthoven. Naast Yoga, beoefen ik mindfulness, bezoek ik regelmatig de zweethut en trek ik me graag terug tijdens een stilteweekend.

Yoga is voor mij meer een levensstijl geworden dan alleen het uitvoeren van oefeningen. Als hoog gevoelig persoon helpt Yoga me weer terug te komen bij mezelf. De adem als anker is hierbij een onmisbare steun. Ik geniet van mijn soepele lichaam en daarmee verbonden de souplesse van mijn geest. Het doen van hatha-Saswitha Yoga oefeningen, gedragen op mijn adem, doen me thuiskomen, na een werkdag of in moeilijke momenten. Zo is Yoga bijvoorbeeld een grote drijfkracht en steun geweest bij de geboorte van mijn kinderen. Eigenlijk helpt Yoga me beter te luisteren naar mezelf en naar wat ik nodig heb.

 

Adembegeleiding met het doen van oefeningen en aanraken:

 

Aanraken is de meest directe vorm van contact. Ik houd ervan mensen te ont-moeten, ik raak van nature makkelijk aan en doe dat met aandacht en liefde. Aanraken helpt te verstillen, en nodigt de adem uit zich te verdiepen is mijn ervaring.

Ik kreeg zo'n 13 jaar gelden een gedicht wat mij 'typeert' van Kommer Troost (collega coach) met daarin onder andere de volgende woorden:

 

Raak me aan

als ik de weg kwijt ben

Raak me aan

als ik struikel

Raak me aan

als ik tast in het duister

Raak me aan

is alles wat ik vraag

raak me aan

raak me aan

raak me

 

Raak me aan

en je weet ik luister

Raak me aan

en je weet ik hoor

Raak me aan

dan zijn we niet gescheiden

Raak me aan

en we zijn niet meer alleen

Raak me aan

Raak me aan

Raak me